Haugesund 2 gikk på stortap mot tabelleder

Det var et juniorpreget Haugesund 2-lag som fortjent tapte borte mot tabelleder Staal Jørpeland.

Kampfakta:

Staal Jørpeland – Haugesund 2 : 7-1 (3-0)

8. min:  Øyvind Alsvik  1-0
10. min: Arne Dalahaug 2-0
17. min: Arne Dalehaug 3-0
42 min: Eirik Jøssang 4-0
65 min : Simen Grov 4-1
85 min: Arne Dalahaug 5-1
87 min: Sindre Fjelde 6-1
90 min: Daniel Hawkins 7-1
Haugesund 2 stilte med et ungt og urutinert lag til dagens kamp. Det ble lenge spekulert i hvorvidt laget reiste med flere i stallen fra a-lagstroppen. Til slutt viste deg seg at kun keeper, Lars Øvernes, var tatt ut til dagens bortekamp. Det ble imidlertid ikke lagt videre merke til at det var a-lagstropp-materiale mellom stengene, eller at det var et toppoppgjør, da Haugesund tapte hele 7-1 mot et klart bedre og mer tent Staal Jørpeland lag.

Allerede fra start legger Staal Jørpeland føringer for første omgang og presser høyt på banen. Haugesund 2 klarer og komme til en avslutning som smeller i stolpen etter et par minutter, men etter det er det Staal Jørpeland som styrer. Gjentatte angrep gir resultat når høyre ving Øyvind Alsvik i det åttende minutt foretar et løp ned langs siden og klinker til fra 17 meters hold og gir Staal Jørpeland ledelsen 1-0. Noen få minutter etterpå blir det spilt inn en lang ball som toppscoreren til Staal Jørpeland, Arne Dalehaug jakter, får tåen på og dunker forbi keeper. Staal fortsetter og herje på banen med en sterk Sigve Kleppa Christensen på venstrevingen. Forsvarsfireren til Haugesund 2 har mer enn nok med å prøve og forsvare seg, blir baktunge, og en forsvarstabbe i det 17. minuttet gjør at Dalehaug igjen er frempå og netter sitt andre mål for dagen.

Både Haugesund 2 og Staal Jørpeland hadde snev av feilpasninger i de bakre rekker i løpet av kampen, men de individuelle prestasjonenene til Haugesund 2 var og ble svakere og mer synlige. Med en 3-0 ledelse lar Staal Jørpeland blåtrøyene slippe mer til i kampen. A-lagsaktuelle Kristoffer Haraldseid gjør forarbeidet og sender en pasning til medspiller Martin Urnes som setter ballen til side for mål. De neste minuttene fortsetter Staal maktdemonstrasjonen med vingene før Haugesund igjen klarer å få et motangrep i det 25. minutt. En sentral spiller i dagens Haugesund 2-tropp, Eirik Ulland Andersen drar med seg ballen og skyter på mål. Heller ikke dette resulterer i noen scoring.

I det 29. minuttet skjer kveldens mest omdiskuterte episode. Kristoffer Haraldseid tråkker på ballen, faller og blir liggende nede. Samtidig blir ballen spillet frem til måltyven Eirik Jøssang som får ballen forbi keeper Lars Øvernes som regelrett klipper ned Jøssang med en altfor sen takling. Dommer Rune Røyland observerer ikke situasjonen som skjer inne i 16-meteren til Haugesund 2, da han er fokusert på Haraldseid som vrir seg i gresset. Heller ikke linjedommerne får med seg hendelsen, og gir ikke straffe, noe som fører til høylytte reaksjonen fra tribunen. Staal Jørpeland blir snytt for en klar straffe, og spillet fortsetter. Etter en drøy halvtime byttes Kristoffer Haraldseid ut og nummer 13, Erlend Grov byttes inn for Haugesund 2. Grov viser stor innsats, er teknisk god og er med på å sette et høyere tempo i bortelaget. Haugesund 2 får to frispark i løpet av en fem-minutters periode, men Ulland setter begge rett i Staal Jørpeland-muren. Stillingen til pause blir derfor 3-0 til de grønn- og svartkledde.

Andre omgang starter med at Dalehaug spiller Jøssang fri som sikkert breisider ballen i mål etter snaue to minutter. Så går vi inn i en døperiode i kampen. Haugesund 2 får en større rolle, det blir en del kniving på midtbanen. Erlend Grov, Martin Urnes og Eirik Ulland Andersen viser igjen og det blir enkelte avslutninger på mål. I det 65. minuttet  dømmer dommeren feilaktig innkast. På dette innkastet får Simen Grov ballen og setter den i mål og endrer stillingen til 4-1. Kampen stiger i temperatur, det blir en del ufine taklinger og dommer Rune Røyland er flittig i fløytebruken. Først i det 85. minutt får Alsvik valuta for all kjempingen på høyresiden og legger inn til Dalehaug som med dette lager hattrick. 5-1 til hjemmelaget. Kort tid etter header kaptein og midtstopper Sindre Fjelde inn ballen på corner fra innbytter Daniel Hawkins. Blåtrøyene ligger da under hele 6-1. Rett før slutt er igjen innbytter Hawkins i farten og skyter et skudd som berører en forsvarsspiller og smyger seg inn mellom tverrleggeren og hendene til Lars Øvernes og fastsetter sluttresultatet 7-1.

Spillerbørs:
Lars Øvernes – 4
Martin Lie Hauge – 4
Aleksander Nilsen – 4
Eivind Espeland – 4
Erik Angelvik – 4
Eirik Ulland Andersen – 6
Simen Grov – 6
Andreas Lie Hauge – 5
Kristoffer Haraldseid – 5
Martin Urnes – 7
Lars Lindtner – 5
Erlend Grov – 7