Poengdeling på stadion

Et svakt Vardlag klarte bare 1-1 hjemme mot Vidar. På onsdag står FK Haugesund på motsatt banehalvdel.

Kampfakta:

Vard – Vidar 1-1 (1-1)

36.min 0-1 Anders Bjørnsen
43.min 1-1 Espen Bull-Tornøe 

Vard åpnet kampen best og skapte et par muligeter foran Vidarmålet uten at de lyktes med å sette ballen i nota i en kamp som var alt annet en velspilt

Gjestene fra Stavanger kjempet etterhvert til seg et aldri så lite overtak. Det var derfor helt fortjent at Vidar tok ledelsen etter 36 minutter. Et hjørnespark ble slått hardt inn i feltet. Vardforsvaret glipper i markeringen og Anders Bjørnsen fikk står umarkert å heade inn 0-1. 

Syv minutter senere er det duket for utligning. Jarle Wee får lagt ut til Espen Bull-Tornøe. På volley setter han ballen i mål på vakkert vis.

Målet tente en liten gnist i et ellers så tamt Vardlag, og hjemmelaget overtok initiativet ut omgangen.

Heller ikke 2. omgang ble en festforestilling, til tross for at Vard hevet seg betraktelig. Vard forsøkte flere ganger på fint spill, men en ujevn og dårlig gressmatte hindret de helt store mulighetene. Gjestene falt lenger tilbake på banen utover i omgangen, noe som gav flere muligheter til hjemmelaget. Nærmest kom Jarle Wee etter 65 minutters spill. Da spilte Vard fint veggspill, og måljegeren fikk stå relativt alene uten at han klarte å sette ballen i mål. Dermed endte oppgjøret 1-1, et resultat som Vards Ferdinand Krohn Haaland syntes gav et rett bilde av kampen. – Vi er ikke gode i dag, og Vidar er klart bedre enn oss i 1. omgang. Vi er bedre i 2. omgang, sier Haaland

På onsdag står FK Haugesund på motsatt banehalvdel i 2. runde i cupen. Sist lagene møttes til obligatorisk kamp vant rødtrøyene klart.