Begredelig tap for Nord.

Nord tok i mot bunnlaget Buøy på hjemmebane i siste serierunde før 17. mai.
Hjemmelaget hadde stor tro på 3 poeng, men det skule vise seg å bli tøft.

Hjemmelaget tok initiativ i kampen de første minuttene, og hadde også et par avslutningsforsøk bla. ved Allan Ochoa uten at det ble veldig farlig av den grunn. Det skulle ikke ta lang tid før Buøy med sin robuste spillestil tok over. Bortelaget vant de fleste duellene på midtbanen og styrte til en viss grad kampen.

Da omlag 10 minutter var spilt klarte Buøyspiller Christoffer Idsø å komme seg fri på kanten, i en situasjon der Nordspillerne stoppet opp og mente det var offside. Idsø slo hardt og lavt inn foran mål der Eirik Hauge kriget ballen i mål, 0-1. Buøy fortsatte å presse på etter ledelsen, og bare 6 minutter senere la Henrik Idsø på til 0-2. Idsø mottok ballen på skrått hold rundt 25 meter fra målet og fyrte av et skudd mellom beina på Nordtrener og venstreback Stig Krohn Haaland, dette var nok til å sette en småsyk Danilo Henriquez i Nordmålet ut av spill.

Resten av omgangen var stort sett rotete og preget av mye duellspill og kriging hvis vi ser bort i fra Nords største målsjanse. Den 18år gamle midtstopperen Vegard Stange brøt ut fra sin posisjon i forsvaret og forserte forbi hele midtbaneleddet til Buøy før han serverte Lars Morten Lie inne foran mål som ikke helt klarte å stokke beina i duell med Buøykeeper Espen Vestbø.

Lagene gikk til pause etter en relativt jevnspilt første omgang der Buøy var hakket giftigere. Lokalsport noterterte 1-3 i sjansestatistikken til tross for at fotballforfatter Alf Henden hevdet at det var minst 9-12.

Nord gikk antagelig på banen i andre omgang med ambisjoner om å snu kampen, uten at det syntes så veldig de første 20 minuttene. Buøy fikk kampen inn i sitt spor og Nord begynte å bli irriterte. Det skulle vare helt til det var spilt 77 minutter, innbytter Eivind Lønning skjøt et aldeles moderat skudd omlag midt på mål fra ca 20 meter, Buøykeeper Espen Vestbø klarte på merkverdig vis å slå ballen rett opp i luften og inn i nettet bak seg, Nord hadde redusert, 1-2.

Den siste delen av kampen øynet Nord poeng, og presset på i håp om en utlikning. De kom til flere halvsjanser og farligheter uten at det ble uttelling av det. Da det bare gjenstod 2 minutter på Nordstadion ble de fremmøtte vitne til en aldeles fantastisk trippel Buøysjanse. Da Nord presset på i slutten ble det store rom for Buøyangrepet som etter flere store sjanser på rad klarte å sette ballen i stolpen på blankt mål fra 2 meter. Sjelden har uttrykket "der hadde selv bestemor scoret" passet bedre.

Kampen endte til slutt 1-2 og Nordtrener Stig Krohn Haaland kunne konstatere at det heller ikke i dag ble 3 poeng.

Spillerbørs:
Danilo Henriquez 4
Per Eirik Gjesdal 4
Frank Falkeid 5
Vegard Stange 6
Stig Krohn Haaland 4
Son Huyn –
Allan Ochoa 6
Martin Nesse 4
Lars Morten Lie 3
Ørjan Andreaasen 5
Andreas Fredagsvik 3
Roy Pedersen 3
Vegard Skiftestad Olsen 6