Åkra vant borte mot Sandved

Åkra holdt nullen for andre gang på rad og tok tre viktige poeng på Sandved gressbane

Kampfakta:

3 min  0-1 Morten Aarvik

Dommer:Morten Stople, Buøy

Gule kort: Kenan Mehremic og Terje Haugen, Sandved

På en dårlig gressmatte kom Åkra best i gang, og allerede etter 2 minutter hadde Morten Aarvik et godt skudd som keeper fikk slått til corner. Samme Aarvik var på plass da Sandved spilte hasardiøst i eget forsvar, og satte ballen sikkert i mål. Åkra var klart best det første kvarteret og hadde flere frispark i farlige posisjon uten at det kom til noe resultat.

Sandved hadde sin første sjanse etter 19 minutt, men skuddet gikk like utenfor. Et par minutter etter hadde Åkra en meget god overgang, men Åkraspilleren ble overfalt på midtbanen, noe som resulterte i gult kort til Mehremic på Sandved.

Sandved overtok mer og mer av spillet, men det var Åkra som kom til sjansene. Etter 27 minutt ropte Åkra på straffe etter at ballen slo opp i handa til en Sandvedspiller, men dommeren vinket spillet videre. Da halvtimen var passert kom Geir Tharaldsen nesten alene gjennom etter flott igangsetting av Rune Steensnæs.

Kampens prestasjon kom etter 41 minutt da banens eldstemann 39-år gamle Roar Henriksen fyrte av fra 35 meter. Ballen føk over Steensnæs i mål og kontant i tverrliggeren. Minuttet etter hadde Sandved nok et farlig skudd.

Da dommeren blåste til pause var det nok Åkra som var mest fornøyd. Pausen tok bare 7 minutter pga at garderobeanlegget ligger et stykke unna og instruksene fra trener måtte gis på banen.

Andre omgang var et kvarter gammel når Åkra hadde sin første store sjanse. Tharaldsen og Aarvik slet begge med å få det avgjørende sparket når ballen ble liggende fri i sekstenmeteren og keeperen var utspilt.

Sandved fortsatte med samme taktikk som i første omgang, tok seg god tid på innkast og cornere og sendte sine storvokste spillere opp i sekstenmeteren til Åkra. Et solid stopperpar i Ronny Warholm og Andreas Rasmussen tok omtrent det som kom. Etter 34 minutt kom Sandved til en stor sjanse etter frispark men headingen gikk like utenfor. Åkra ble presset lengre og lengre tilbake i banen og dermed ble det rom for overganger. 10 minutt før slutt var Tharaldsen gjennom alene med keeper, men uten å klare å sette ballen i mål.

Et par minutt før slutt kom Markus Skår i et fint driv på høyrekanten og hadde et flott inlegg. For oss som stod på sidelinjen kunne det se ut som Åkra sine angripere sov litt da, for ballen gikk forbi alle. På overtid fikk en engasjert Åkratrener Bengt Førland tilsnakk av dommeren. Førland ga klart uttrykk når han var uenig med dommeren og til slutt var det korrekt med tilsnakk.

På overtid hadde Sandved sin siste dødball, en corner der Åkraforsvaret nok en gang fikk måket ballen ut.

25 tilskuere (inkl tidligere Viking og Vardspiller Mike McCabe) fikk se en kamp som minnet om engelsk fjerdedivisjon på syttitallet med "kick and run". Baneforholdet må nok ta sin del av skylden for dette.

Etter kampen snakket vi med målscorer Morten Aarvik som var fornøyd med tre poeng og at Åkra holdt nullen for andre gang på rad. Han roste også forsvaret for en god innsats. Han la videre til at han håpet at de mot Skjold neste gang kunne fortsette poengfangsten.

Rune Steensnæs            6
Markus Skår                      4
Ronny Warholm               7  
Andreas Rasmussen     7
Espen Jakobsen              6
Helge Einarsen               5
Egil Vedøy                         6
Tore Hovland                     3
Eivind Høvring                  3
Morten Aarvik                   6
Geir Tharaldsen             4

Thomas Risdal                 3
Henning Johannessen  4