"Hvor er Sandved?" – Vea vant på Sletten Stadion

«Hvor er Sandved?» var spørsmålet som runget på Sletten Stadion blant publikummet når klokken passerte 18:30 ikveld. Det måtte et par forbigående ferjer til før Sandved endelig kom seg over fjorden for å møte SK Vedavåg.

Dommer: Andrei Tugui – Ferkingstad
Tilskuere: 50 – 60

Vea – Sandved    5-1 (2-0)

Det var ikke lett for Sandved å stille opp punktlig til kveldens kamp på Sletten Stadion. Mens Vea varmet opp og spilte ball på gresset, satt fotballaget fra Sandnes fortsatt på ferjen.

"Dette var uprofesjonelt og useriøst fra våres side, og det beklager vi" lød det fra en tydlig stresset Sandved-oppmann som etter 40 minutter for sent endelig kunne se laget sitt sparke ballen fra midtbanesirkelen.

Første omgang var ikke preget av storspill fra noen av lagene, men et tålmodig hjemmepublikum fikk gleden av å se hjemmelaget storme mot Sandved-målet gang på gang i jakt på den første scoringen. En strålende god Sandved-keeper var derimot det eneste som sto i veien for akkurat det til tider, og det var ikke før i det 20’ende minuttet Vea fikk uttelling for de store sjansene de i forkant hadde hatt: Bjarne Kallevik ble felt innenfor 16-meteren til Sandved, og Andrè Helland var sikker fra krittmerket. Vea ledet 1-0 20 minutter ut i første omgang.

Vea hadde størst press videre i første omgang, men allikevel var ikke Sandved usynlige. De var sterke fysisk både i forsvar og angrep, og vant mesteparten av duellene i egen 16-meter til tider. De hadde også et par farlige dødball-situasjoner som fort kunne endt opp som reduseringer.

Vea angriper med mye godt spill i slutten av første omgang, men effektiviteten til "Sabbane" var ikke mye å skryte av da de trengte fire store sjanser før det andre ettertraktede målet endelig var et faktum for de rødkledde. Et perlevakkert hjørnespark fra Andrè Helland har retning mot Mikael Hårvik som header ballen bak en oppgitt, men ellers god Sandved-keeper. Sandved er utrolig nær en redusering et minutt før endt førsteomgang, der Andrè Fiskum utfører en klasseredning på en kjapp kontring fra bortelaget. Stillingen står 2-0 til pause, noe som flere mener ikke reflekterer det kampbildet de fleste tilskuerne hadde fått.

I andre omgang har Vea så mange sjanser etter et lite spilt minutt at en trippel-sjanse er vel i sin rette plass å skrive. Håvard Eriksen kommer til en kjempesjanse inne i feltet til Sandved, men igjen er det en strålende Sandved-keeper som står mellom ballen og mål som gjør at Vea ikke øker ledelsen sin, hele tre ganger på et halvt minutt.

Sandved var nesten ikke å se på Vea’s banehalvdel resten av kampen. De hadde et hjørnespark der spillende trener på Sandved var nære en nesten-sjanse da han headet over mål. Vea fortsetter å brenne sjanser da både Bjarne Kallevik og Håvard Eriksen ikke er effektive nok foran mål alene med keeper. Endelig løsnet det igjen opp for de rødkledde, da Mikael Hårvik igjen var frempå på nok et hjørnespark, som han styret inn med hodet. 3-0 til Vea, og en smilende Ståle Hetland kan slappe av på tribunen som den bortviste treneren han var.

20 minutter før slutt får Sandved et omdiskutert straffespark. Andrè Fiskum er ikke lang nok i mål, og Sandved reduserer til 1-3; noe som ikke skulle utgjøre en stor forskjell, ettersom at Vea bare et par minutter senere putter inn både 4-1 og 5-1-ledelse på Sletten Stadion.

Vea klart best på Sletten Stadion. Kommer til flest farlige sjanser, spiller bra på sidene men var lite effektive på de største sjansene i første omgang. Sandved har vært flinke i duellspillet til tider, og har et par farlige dødballsituasjoner ut i første omgang som fort kunne endet opp som reduseringer. Farlige dødballer fra Sandved gir allikevel intet nytt syn på kampen, der Vea klart var det beste laget etter 90 spilte minutter.

Spillerbørs:

Andre Fiskum 6
Richard Vea 6
Finn Tore Hetland 6
Henning Kristoffersen 6
Christopher Alcock 6
Andrè Helland 8
Kenan Muminovic 6
Håvard Eriksen 7
Mikael Hårvik 8
Bjarne Kallevik 7
Eirik Aksnes 7