Sola blendet Skjold

Ballen ble spilt mye frem og tilbake på Skjold Stadion, desverre var det ingen av lagene som løpte etter.

Kampfakta:

Skjold IL – Sola      1-2 (1-2)
Tilskuere: Ca. 30

1 min      1-0      Petter Lønning
2 min      1-1      Ørjan Nesvik
16 min    2-1     Olav Magnus Espedal


Alt lå til rette for en god fotballkamp på Skjold, og de første minuttene reflekterte også forhåpningene for dagens kampbilde. Skjold var raske i angrep, og litt i underkant av ett minutt spilt fikk Skjold sitt første mål i kampen da Petter Lønning plasserte ballen fin i mål bak en oppgitt Sola-keeper. Få touch senere var Sola på hugget i angrep på Skjold’s banehalvdel; et langt innkast fra Sola endte opp hos keeper Snorre Askeland som gav retur, returen havnet hos Ørjan Nesvik som satt ballen i mål mens et tafatt Skjold-forsvar sto og så på.

Heretter går ballen frem og tilbake over midtbanesirkelen, men ingen av lagene så ut som de hadde lyst å løpe etter. Dagens Skjold-spiller, Snorre Askeland i Skjold-målet var den som sto for dagens prestasjon da han gang etter gang holdt Skjold i kampen etter kjemperedninger og strukturert dirigering bak i forsvaret. Sola kom ikke til utallige sjanser men var det farligeste laget foran mål. Skjold hadde mange nesten-sjanser som de ikke klarte å sette inn, og det var kun marginer som gjorde at det ikke sto både 2-2, eller 3-2 til hjemmelaget til pause.

Skjold spilte bra i tampen av første omgang med mye bredt spill og lange løp opp til Petter Lønning. Kombinasjonen av en god keeper og en rask angrepspiller kunne fort vært oppskriften til en utligning, men den gang ei – kampbilde forandret seg ikke utover andre omgang heller. En god keeper holder Skjold i kampen etter et par farlige Sola-sjanser, mens Petter Lønning holder gnisten oppe i angrep.

I slutten var Skjold på hugget og jaget en utligning, men igjen var ikke marginene på de gule’s side. Istedet fikk Sola straffe på overtid, men heller ikke den ville forbi en strålende Skjold-keeper som også ble Skjolds beste spiller.

Sola stikker av med seieren i en kamp preget av lite sambafotball. God kaffe og herlige vafler var kampens høydepunkt, og Skjold jakter fortsatt på den første seieren i 3. Divisjon.

Spillerbørs

Snorre Askeland 8
Petter Sørensen 4
Bjørnar Hompland 4
Jan Reidar Tjøsvold 4
Hans K. Risanger 4
Jarle Langeland 4
Petter Lønning 8
Alexander Skree 5
Martin Vestbø 4
Øyvind Hompland 4
Adrian Simensen 4
Vadim Pelsenko 4