Staal sterkest på Vea

Jørpeland var harde som staal i dagens kamp mot SK Vedavåg, og tok med seg tre nye poeng over fjorden.

Kampfakta:

35 min       0-1       (Erik Jøssang)
43 min       0-2       (Sindre Fjelde)
67 min       0-3       (Arild Dahlehaug)

Tilskuere: ca. 55
Stadion: Sletten Stadion, Vedavåg

SK Vedavåg møtte serieleder Staal Jørpeland hjemme på Sletten stadion idag, og de var forberedt på en tøff kamp.

Starten på første omgang var preget av lite spill og mye fram og tilbake for både hjemme- og bortelag. Vea kom til et par neste-sjanser da Staal ofte rotet bort ballen i forsvar, men ingen store sjanser var tilfelle. Staal fikk kontret etter ni minutter spilt, og fikk sin første store sjanse som endte i stolpen på Vea-målet. Selv om Staal presset best i første omgang var det lite spill og mindre sjanser. Vea kom til flere nesten-sjanser, men fikk ingen uttelling – istedet ble en Staal-spiller taklet innenfor 16-meteren og fikk straffespark. Igjen ingen uttelling da Andrè Fiskum i Vea-målet fikk et stjernetouch på ballen og situasjonen endet opp som hjørnespark.

Staal presset godt i sluttspurten av første omgang, og etter en rekke sjanser på mål ble Vea nødt til å gi etter. Staal kom på venstrekanten og la inn mot Andrè Fiskum som gav retur på innlegget – returen tok Eirik Jøssang, som plasserte ballen fint til høyre for Fiskum og i mål. Det gikk ikke mer enn åtte minutter før Staal igjen var på hugget, hjørnespark fra høyre side endte opp hos Sindre Fjelde som styrte inn Staal’s andre mål i første omgang. Stillingen var 2-0 til pause.

Andre omgang var heller ikke preget av sambafotball fra noen av lagene. Ballen trillet mye frem og tilbake, men det var Staal som presset hjemmelaget og styrte det meste av spillet på banen. Vea fikk et godt angrep 12 minutter spilt i andre omgang som etter en omdiskutert situasjon endte opp som straffespark til hjemmelaget. Håvard Eriksen bommer på straffe, og det står fortsatt 2-0 til bortelaget i en aldri så tam fotballkamp på Sletten stadion.

Til tross for Ståle Hetland og Andrè Helland’s heroisk innsats bak i forsvar og på midtbanen til Vea ble det Staal som viste sin effektivitet i dagens kamp. 21 minutter spilt i andre omgang var det Arild Dahlehaug som lurte seg forbi Vea-forsvaret og setter inn det tredje og siste målet i kampen. Andrè Fiskum storspilte til tider og vertet opp med et par TV-redninger som skapte litt gnist bak i et ellers gnistløs Vea-forsvar. Henning Kristoffersen er veldig nær en Vea-scoring et par minutter før slutt, men marginene var ikke på hjemmelagets side, som gikk målløs av banen etter 90 spilte minutter.

Kampen endte 0-3, og Staal Jørpeland reiste hjem med tre nye poeng, som betyr at de fortsatt regjerer på topp – klart fortjent.

Spillerbørs:

Vea:

Andrè Fiskum 4
Kjell Flotve 3
Ståle Hetland 5
Henning Kristoffersen 3
Richard Vea 3
Christopher M. Alcock 3
Gunnar Svela 3
Andrè Helland 5
Kenan Muminovic 4
Håvard Eriksen 3
Mikael Hårvik 4