Geir Tharaldsen i scoringsform for Åkra.

Etter en lang vinter var det endelig tid for seriestart. Åkra IL åpnet hjemme mot nyopprykkede Buøy, det skulle bli en nervepirrende affære.

Det var tydelig at Åkra anført av en Geir Tharaldsen i målscoringsform var tente før årets første hjemmekamp. Allerede etter 2 minutter var det duket for nettsus. Geir Tharaldsen på frispark fra drøye 20 meter, fin bue over muren og opp i venstre kryss, 1-0. Åkra fortsatte å presse på, etter 24 minutter var Geir Tharaldsen på farten igjen. Etter litt småspill og krangling foran bortelagets målfelt endte ballen hos Geir Tharaldsen som var nådløs foran mål, 2-0.

Etter Åkras pangstart klarte Buøy å kjempe seg mer og mer inn i kampen igjen. 31 minutt er spilt når bortelaget får corner, litt spakt duellspill på bakre stolpe fører til en kontant heading opp i nettaket fra Ilyas Pekerman, 2-1. Buøy fortsetter presset etter reduseringen, dette fører til et farlig frispark fra rundt 25 meter. Buøyspiller Kjetil Hustveit tar 3 skritts sats og ballen flyr som en prosjektil over muren og opp i venstre kryss, nok en praktscoring og 2-2.

Andre omgang ble betraktelig kjedeligere enn første til tross for at Åkra startet også denne omgangen friskt. Det ser etter hvert ut til at kampen kanskje skal gå mot uavgjort når Åkra etter 73 minutt får en diskutabel straffe som Morten Aarvik setter kontant og sikkert i mål. Etter dette er det Buøy som kjører kampen på jakt etter ulikning, de kommer også til et par målsjanser uten at Åkrakeeper Rune Steensnæs lar seg overliste.

Kampen ender 3-2, noe som er et greit resultat for hjemmelaget i alle fall tatt i betraktning at Åkra mistet mye erfaring da Rune Warholm og Egil Andre Vedøy ble skadet underveis.

Spillerbørs:
Rune Steensnæs: 7
Markus Skår: 6
Ronny Warholm: –
Andreas Rasmussen: 5
Espen Jakobsen: 6
Egil Vedøy: 4
Helge Einarsen: 6
Marcel Espejo: 5
Morten Aarvik: 6
Geir Tharaldsen: 7
Tore Hovland: 5
Hein O. Haringstad: 4