news_teaser_7481_avaldsnes-260x130

Avaldsnes vant damederby 5-2

Avaldsnes ble for sterke for 1.divisjonslaget Haugar.

De to lokale damelagene Avaldsnes og Haugar møttes i går til treningskamp. 2.divisjonslaget Avaldsnes stakk av med seieren. Selv om resultatet virker svært overbevisende var ikke Lotfi Lazaare over av begeistring etter seieren.
–    Vi spiller en ok kamp. Vi kan spillemessig bedre og vi burde scoret mer.

Haugars kaptein Solveig Rossebø Kalstad, var derimot imponert over Karmøy-laget.
–    De spilte nok opp mot sitt beste i går. De var underdogs og ville vise seg frem og gikk ut og knuste til. Noen av våre spillere satt kanskje inne med litt nerver og ikke nok vilje. Det var ikke en kjekk kamp for oss og Avaldsnes vant fortjent.

Sesongstart nærmer seg med stormskritt og et 5-2 tap mot et 2.divisjonslag imponerer ingen.
–    Det som bekymrer meg er at vi slipper inn fem mål, produserer lite spill og målsjanser selv. Vi har i treningskamper vist at vi kan spille fotball og en dårlig kamp trenger ikke skape bekymring.

Begge lag benyttet samtlige spillere. De to nye islandske spillerne til Haugar var ikke med.
Haugar fikk tidligere i år tilbud om å fortsette i 1. divisjon. Terrierne er dermed fremdeles storesøster.
–    Jeg tror vi som en helhet er et bedre lag en Avaldsnes. De har brukt litt penger og hentet inn noen spillere, men de har ikke bevist noe enda. De havnet midt på tabellen i 2. divisjon i fjor og slo oss i går. Det er ikke slik at de har tatt over hegemoniet.

Lazaare ser også på Avaldsnes som nummer to i regionen.
–    Haugar er et bedre lag en oss. De er en divisjon høyere og da er de bedre, så enkelt er det.

Avaldsnes vant 5-2 etter scoringer av Cecilie Pedersen, Ida Waage, Charlotte Torvestad, Mona Staveland Nilsen og Kristina Klinge. Stillingen til pause var 2-1. Charlotte Torvestad brente også et straffespark.
Haugars målscorere var Jona B. Einarsdottir og Emma Garrod.

Seriestart for Avaldsnes er førstkommende lørdag mot Førde hjemme. Haugar møter Vålerenga 25. april, det også på hjemmebane.