Vinner FKH på marerittbanen?

FK Haugesund har aldri vunnet på Alfheim.

TIPPELIGAEN: I fotball er det, som i alt annet, enkelte ting som kan fortone seg som absolutte sannheter. En slik sannhet kan være at FK Haugesund aldri tar poeng i Tromsø. På syv forsøk i Tippeligaen står FK Haugesund med like mange tap og en negativ målforskjell på 16-3. Legger man disse tallene til grunn kan man si at kampen om tre poeng i kveldens Tippeligakamp allerede er avgjort i FK Haugesund sin disfavør.

Heldigvis er det slik at jo flere kamper man taper, jo nærmere er man sin første seier. Og kanskje kommer den i kveldens kamp. Mulighetene har aldri vært større og her er noen grunne hvorfor:

1. Normalt så hjemmesterke Tromsø har kun karret til seg 5 poeng på Alfheim så langt i sesongen, og er med det Tippeligaens dårligste hjemmelag.

2. Simon Diedhoue - Den senegalesiske kraftspissen måtte gå av banen med skade før halvtimen var spilt i forrige hjemmekamp mot Mjøndalen. Før det hadde han vært et konstant uromoment for Vegard Hansen og co. Spissen er meldt kampklar og går trolig inn på topp.

3. Christian Gytkjær - Dansken har slitt med å finne nettmaskene i årets sesong og står kun bokført med 2 mål. Likevel, alle vet hvor giftig Gytkjær kan være. Mot Mjøndalen fikk han nettkjenning og var en av FKHs beste spillere i den kampen. Hvis han har dagen kan han skyte Tromsø i senk på egenhånd.

Kveldens oppgjør er et "må vinne" oppgjør for FK Haugesund hvis de ikke skal havne helt ned i sumpa. Med 13 poeng ligger FKH på plassen forran Tromsø som har 9. En seier i dag kan dermed skape en viss avstand mellom lagene. Et tap det motsatte.

FK Haugesund sliter med noen skade i troppen. Eirik Mæland, Martin Bjørnbak og Per Morten Kristiansen er skadet. I tillegg er Tor Arne Andreassen suspendert etter at han fikk sitt tredje gule kort mot Mjøndalen.

Kampstart er klokken 18 i kveld. 90 minutter senere vil vi vite om Tromsøforbannelsen blir med tilbake på flyet til Haugesund, eller om den er borte for godt.

Men, en gang må være den første.

Kommentarer

kommentarer